Annelik Estetiği - İzmir Özel Park Tıp Merkezi - Ücretsiz Ön Görüşme

Mommy Makeover

Pre-Interview Form

    Annelik Estetiği

    Annelik estetiği, doğum sonrası oluşan deformasyonların giderilmesi için yapılan estetik operasyonlarının genel adıdır.

    Son zamanlarda trend haline gelen “mommy makeover” yani “Annelik Estetiği”, annelere çocuk sahibi olduktan sonra, eskiden sahip oldukları vücutlarını kazanmalarını sağlayan bir fırsat niteliğindedir.

    Annelik estetiği, doğum sonrası kadınlarda görülen vücut deformasyonlarının tek bir seansta ya da birkaç seansta düzeltilmesi işlemidir. Annelik estetiğinde, birkaç farklı estetik operasyon işlemi kombine olarak uygulanır. Kadınlarda doğum sonrası karın sarkması, bacak ve basen bölgesinde büyüme, göğüslerde hacim kaybı ya da büyüme, kol sarkması gibi vücut sorunları görülebilir. Doğumdan ve emzirme dönemi bittikten sonra yapılan spor ve diyete rağmen bu sorunlar giderilemiyorsa, annelik estetiğine başvurulur. Annelik estetiği ile vücudun inatçı yağları ve sarkan bölgeleri güzel bir görünüme kavuşturulur. Annelik estetiği kişiye özel olarak yapıldığı için uygulanacak operasyonların çeşidi de kişiye özel olacaktır.

    Annelik estetiği kimler için uygulanır?

    Doğum sonrası aşağıdaki sorunları yaşayan kadınlar için annelik estetiği uygulanır;
    • Emzirme, doğum ve aşırı kilo değişiklikleri nedeniyle göğüslerinin içi boşalan kadınlar
    • Emzirme nedeniyle göğüsleri sarkan kadınlar
    • Karın kaslarında ve çevresinde gevşeme ve çatlak oluşan kadınlar
    • Basen, kol ve bacak gibi bölgelerde fazla yağları olan kadınlar
    Annelik estetiği doğum ve emzirme dönemi biten kadınlar için uygulanır.

    Annelik estetiği için hangi işlemler yapılır?

    Bu estetik operasyon yapılmadan önce kadınların vücutlarında olan sorunlar belirlenir. Karın bölgesinde sarma ve çatlak olanlar için karın germe, fazla yağları olanlar için bölgesel yağ alma, göğüslerinde büyüme olanlar için meme küçültme, göğüslerinde boşalma ve sarkma olanlar için meme dikleştirme ile birlikte meme büyütme, kollarında sarkma olanlar için kol germe gibi işlemler uygulanır. Hangi işlemlerin yapılacağına doktorunuz tarafından, yapılacak olan muayeneden sonra karar verilir.

    Annelik estetiği ameliyatından önce neler yapılmadır?

    Annelik estetiği birkaç farklı operasyondan oluşacağı için genel anestezi altında uygulanır. Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyattan önce de uygulanması gereken birtakım kurallar bulunur.
    • Ameliyattan iki hafta önce sigara ve alkolün bırakılması gerekir.
    • Kan sulandırıcı ilaçların en az iki hafta önce bırakılması gerekir.
    • Düzenli olarak kullanılan ilaçlar varsa, ameliyat öncesi mutlaka doktora bildirilmelidir.
    • Çeşitli zayıflama ve vitamin hapları ya da çayları kullanılıyorsa, bunların da ameliyattan en az bir hafta önce bırakılması gerekir.
    • Ameliyattan en az 6 saat önce yeme içmenin kesilmesi gerekir.

    Annelik estetiği nasıl uygulanır?

    Annelik estetiği için birçok farklı operasyon bir arada uygulanabilir. Bu operasyonların sayısına ve süresine göre ameliyat süresi değişir. Ameliyat süresi ortalama olarak 3 saat ile 5 saat arasındadır. Yapılacak olan operasyonlar ise aşağıdaki gibi açıklanabilir;

    Göğüs estetiği; göğüslerde sönme ya da boşalma meydana geldiği için meme dikleştirme ya da meme büyütme şeklinde uygulanır. Ayrıca hamlelik ve kilo alma nedeniyle göğüs büyümesi yaşayan kadınlar için göğüs küçültme ameliyatı da yapılabilir.
    Meme dikleştirme için yapılan ameliyatın amacı sarkan göğüslerin eski haline getirilip daha dik bir görünüm kazanmasını sağlamaktır. Memenin alt kısmından yapılan kesiler nedeniyle oluşan izler zamanla, kendiliğinden deriyle aynı rengi alır.

    Meme küçültme ameliyatı ise zamanla büyüyen göğüslerin sırt ve bele baskı yaparak ağrı oluşturması, kıyafet seçimindeki zorlanma ve aktivitelerin kısıtlanması gibi sorunların giderilmesi amacıyla uygulanır. Ayrıca memelerin birbirinden faklı duruma gelmesi sonucunda aynı ve eşit görünmesi de bu estetik operasyon sayesinde mümkün olur. Memedeki fazla doku ve yağlar alınarak işlem tamamlanır. Dikiş izleri yine memenin altı kısmında kalacağı için dışarıdan bakıldığında belli olmaz ve bir süre sonra deriyle aynı renkte görülür.

    Karın germe ameliyatı; sezaryen olarak yapılan doğumlarda dikiş izlerinin giderilmesi ve sarkan karın derisinin tekrar toplanması amacıyla uygulanır. Mini karın germe ameliyatı ise karın bölgesindeki fazla yağların alınması ve düz bir karın elde edilmesi amacıyla yapılır.

    Liposuction yani yağ alma operasyonu ise vücutta fazla yağ bulunan kol, bacak, basen, karın ve yüz bölgelerine uygulanır. Yüz bölgesinde yalnızca boyunda bulunan fazla yağlar alınır. Bu operasyonla diyet ve spor yapılmasına rağmen halen vücutta kalan fazla ve inatçı yağların alınması sağlanır.

    Vajina estetiği ise normal doğum sonrası ve kilo alıp verme nedeniyle sarkan vajina dudaklarının toparlanması için uygulanan operasyonlardır. Vajina iç dudaklarının küçültülmesi ile birlikte vajinanın daraltılması sağlanır.

    Annelik estetiği sonrası süreç nasıldır?

    Annelik estetiği ameliyatı yapıldıktan sonra hastalar, yapılan işleme bağlı olarak 1-3 gece arasında hastanede kalabilir. Yukarıda sayılan operasyonların tamamı tek bir ameliyatta uygulanabileceği gibi hastaların durumuna göre 3 ay arayla da yapılabilir. Ameliyattan hemen sonra hastalar yoğun bakım ünitesine alınır ve genel anesteziden uyanmaları beklenir. İlk gün hastalarda hafif ağırlar görülebilir. Hastalara düzenli olarak antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar verilir. Bu ameliyatlardan sonra hastalar genellikle ilk gün ayağa kalkabilir. 3. Günden sonra artık tamamen hareket edebilecek durumda olurlar.
    Ameliyattan birkaç gün sonra normal hayata dönülmesi mümkündür. Hastaların annelik estetiği sonrası dinlenme süresi, yapılacak operasyon sayısına bağlı olarak değişir. Hastaların ilk üç gün sıvı gıdalar ile beslenmesi, sonraki günlerde ise yavaş yavaş katı gıdalara geçiş yapması gerekir.

    Annelik estetiğinden sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

    Annelik estetiği sonrası hastaların dikkat etmesi gereken bazı kurallar bulunur. Bu kurallara dikkat ederek, daha hızlı ve sorunsuz iyileşme dönemi geçirebilirsiniz.
    • Karın germe ve göğüs estetiği ameliyatlarından sonra yaklaşık iki ay kadar ağır sporlardan uzak durmanız gerekir.
    • Yapılan estetik ameliyata göre doktorunuz tarafından bir ay süreyle sporcu korsesi ve sutyen kullanmanız istenir.
    • Hafif sporlar yapılması için en az bir ay beklenmesi gerekir. Ameliyatlardan iki hafta sonra hafif yürüyüşlere ve hafif tempolu egzersizlere başlayabilirsiniz.
    • Karın germe ameliyatı olduysanız, kendiniz zorlamamanız ve ilk bir hafta “V” şeklinde yatmanız gerekir. Ayrıca bir süre öne eğilerek yürümenizde fayda vardır.
    • Karın germe ve göğüs estetiği ameliyatları olduysanız iki hafta boyunca pansuman yapılır ve bu pansumanlar 2-3 gün aralıklar ile gerçekleştirilir.
    • Annelik estetiğinden sonra dren takılması gerektiyse, bunlar alınana kadar duş almamanız gerekir. Drenler alındıktan 24 saat sonra duş alabilirsiniz.
    • Ameliyatın ardından dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Çünkü tüm operasyonlarda kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır.
    • Annelik estetiğinden sonraki ilk birkaç gün ağrı hissetmeniz normaldir. Bu ağrılar hafif sızlama şeklinde olacaktır. Bu ağrıların giderilmesi için ağrı kesiciler kullanmanız gerekir.
    • Ameliyatın ardından doktorun reçete ettiği kremleri, antibiyotikleri ve ağrı kesicileri düzenli şekilde ve reçete edildiği süre kadar kullanmanız gerekir.