Karın Germe Ameliyatı - Metropol Karşıyaka Tıp Merkezi

Karın Germe Ameliyatı

Ön Görüşme Formu

    Karın Germe Ameliyatı

    Karın Germe

    Karın germe ameliyatı, abdominoplasti olarak da bilinen ve karın bölgesinin daha sağlıklı, daha formda görünmesini sağlamak amacıyla uygulanan estetik operasyonlardır. Karın bölgesinde, çeşitli nedenlerden dolayı görülen sarkma, çatlak, deri fazlalığı ve bunlar gibi çeşitli sorunların giderilmesi için kullanılan bu yöntem, hem kadınlar hem de erkeler tarafından tercih edilir. Sıklıkla kadınlar için uygulanan bu yöntemde karın bölgesinde bulunan fazla deri alınır, sarkık bölge sıkılaştırılır ve göbek deliğinin altında kalan çatlaklar yok edilmiş olur.

    Karın germe ameliyatı neden uygulanır?

    Karın germe estetiği, farklı nedenlerden dolayı sarkan ve diyet ve spor yapılmasına rağmen toparlanamayan karın bölgesinin görünümünü düzeltmek amacıyla yapılır. Karın bölgesinde görülen sarkmanın nedenleri ise şu şekilde açıklanabilir;

    • Sık kilo alıp vermeden kaynaklanan sarkmalar

    • İki ya da daha fazla doğum yapılması nedeniyle karın bölgesinin elastikiyetini kaybetmesi ve bu bölgedeki bağ dokuların etkisiz hale gelmesi

    • Yaşlanma nedeniyle karın bölgesinde sarkma olması

    Karın germe estetiği nasıl uygulanır?

    Karın germe ameliyatları için farklı teknikler uygulanabilir. Hangi tekniğin uygulanacağına ise doktorunuz tarafından karar verilir. Yapılan fiziki muayene ve radyolojik görüntülerin ardından hangi yöntemin uygulanacağına kesin olarak karar verilebilir. Bu ameliyat, uygulanacak tekniğe ve bu işlemle birlikte uygulanacak diğer estetik operasyonların varlığına göre ortalama olarak 1,5 ile 4 saat arasında sürmektedir. Karın germe estetiği için uygulanan teknikler ise şöyledir;

    Tam karın germe ameliyatı;

    Tam karın germe ameliyatı göbek deliğinin yerinin değiştirilip değiştirilmediğine göre farklı şekillerde uygulanabilir. Bu ameliyat, sezaryen ameliyatının yapıldığı bölgeden açılan kesiler ile gerçekleştirilir. Karnın içinde bulunan fazla deri alınır ve fazla yağ varsa liposuction yapılır. Ardından, karın içine görülmeyecek şekilde estetik dikişler atılır ve bikini bölgesinden yapılan kesilere dikiş atılarak ameliyat tamamlanır. Bu ameliyattan sonra iz kalma ihtimali oldukça azdır, ancak kalan izler bikini bölgesinde yani iç çamaşırının altında kalacağı için dışarıdan görünmez. Bu ameliyat sırasında orta ve alt karında bulunan deri fazlalığının alınması, fazla yağın alınması ve karın duvarı kaslarının gerilmesi işlemi yapılır.

    Ters karın germe ameliyatı;

    Bu ameliyat, tam karın germe ameliyatı gibi uygulanır ancak ameliyatın kesileri göğüs bölgesinin alt kısmından atılır. Bu ameliyat sonrasında iz kalma ve dışarında görünme ihtimali yüksek olduğu için cerrahlar tarafından genellikle uygulanmayan bir yöntemdir.

    Kısmi karın germe ameliyatı;

    Mini abdominoplasti olarak da bilinen bu ameliyatlarda karın germe işlemi göbek deliğinin alt kısmından yapılır. Deri fazlalığı ve yağ fazlalığı olan hastalar için uygulanır. Bu işlem sırasında karın duvarı kaslarının sıkılaştırılması yapılmaz. Mini karın germe ameliyatlarında göbek deliğinin yeri değiştirilmez.

    Karın germe ameliyatı süresi ne kadardır?

    Karın germe estetiği, kişiden kişiye göre farklı sürelerde uygulanır. Tam karın germe ameliyatı yapılacak hastaların ameliyat süresi, ortalama olarak 3-4 saat arasındadır. Mini karın germe ameliyatları ise toplamdan daha az işlem uygulandığı için ortalama olarak 1-1,5 saat sürecektir. Ters karın germe ameliyatları da 2-4 saat arasında sürmektedir. Karın germe ameliyatları hastalara genel anestezi altında uygulanır.

    Karın germe ameliyatı sonrası süreç nasıldır?

    Bu ameliyat sonrasında hastaların 1-2 gün boyunca hastanede kalmaları istenir. Ameliyat günü hastaların bir yakınlarının yardımıyla ayağa kalkıp yürümeler de istenir. İlk hareket ameliyattan 3-4 saat sonra gerçekleşir. Hastalar, ameliyatın ertesi günü kendi başlarına yürüyebilecek durumda olurlar. Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenleri aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz;

    • Bu ameliyatın ardından hastaların 3 hafta boyunca korse giymeleri gerekir. Üç haftanın ardından korseler, yalnızca gündüzleri kullanılmalıdır.

    • Ameliyattan sonra hastaların uygun yatış pozisyonu sırt üstü değil karnın hafifçe içeri çekilecek şekilde yan dönelmesidir. Bu sayede karındaki dikişler de korunmuş olur.

    • İlk bir hafta boyunca ani hareketlerden kaçınmaları, öksürme, hapşırma ve ıkınma gibi hareketlerden uzak durmak gerekir. Bu hareketler karın içindeki basıncın artmasına ve dikişlerin zarar görmesine neden olur.

    • Ameliyatın ardından ilk birkaç gün, dikişler nedeniyle ağrı görülmesi normal kabul edilir. Bu nedenle hastalara ilk bir hafta kullanmaları için ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar verilir. Bu ilaçların doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanılması gerekir.

    • Ameliyattan 2-3 gün sonra sargılar alınır. Sargılar alındıktan sonra hastalar banyo yapabilirler.

    • Ameliyatın ardından hastalar, 7-10 gün içinde işlerine dönebilirler. Mini karın germe ameliyatından sonra ise hastaların işe dönme süresi 3-4 gün arasında değişir.

    • Hastaların karın bölgesinde, ameliyatın ardından 7-10 gün boyunca hassasiyet hissetmesi normal kabul edilir.

    • Karın germe ameliyatlarında karın içinden normal dikiş atılırken karın dışından estetik dikişler atılır. Estetik dikişler kendiliğinden erir ve alınmasına gerek yoktur. Ameliyat izlerini azaltmak için iki hafta süreyle krem kullanılması gerekir. Bu kremler hastaların cilt yapısına göre doktorunuz tarafından silikonlu ya da kortizonlu olarak verilebilir. Bu kremleri ameliyatın ardından iki ay boyunca kullanmanız tavsiye edilir.

    • Hastaların, ameliyatın ardından ilk 6 hafta boyunca yalnızca yürüyüş yapmaları istenir. Diğer egzersizler ve spor faaliyetleri 6 haftadan sonra, doktorunuzun onayı ile yapılmalıdır.

    • Bu ameliyatın ardından tam olarak iyileşme süreci, hastaya bağlı olarak 3 ay ile 9 ay arasında sürer.