Revizyon Burun Estetiği - Metropol Karşıyaka Tıp Merkezi

Revizyon Burun Estetiği

Revizyon Burun Estetiği

Revizyon Burun Estetiği

Burun estetiği ameliyatları hastaların burnunda kalıcı olarak değişiklik yapılmasını gerektiren ameliyatlardır. Burunda meydana gelen şekil bozuklukları ve fonksiyonel bozukluklar bu ameliyatlar ile giderilir. Ancak birincil olarak yapılan burun estetiğinin ardından hastaların burun şekillerinde istenmeyen bozukluklar ya da nefes alıp verme problemleri yaşanabilir. Bu gibi durumlarda ikincil burun estetiği yani revizyon burun estetiği ameliyatları yapılır. Revizyon burun estetiği, birincil olarak yapılan estetik ameliyatların ardından düzeltme gerektiren işlemler için uygulanan bir ameliyattır.

Revizyon burun estetiği hangi durumlarda yapılır?

Burun estetiği, kişiye özel olarak yapılan ameliyatlardır. Yapılan burnun şekli, hastanın yüzüne uygun olmalıdır. Aynı zamanda burun estetiği ile birlikte fonksiyonel sorunların da giderilmiş olması gerekir. Bazı hastalar burun estetiğinden sonra yapılan burun şeklini beğenmeyebilir ve yeniden düzeltilmesi isteyebilir. Bazı hastalar da fonksiyonel sorunların gelişmesi nedeniyle ikinci bir burun estetiği ameliyatına ihtiyaç duyulabilir. Revizyon burun estetiği ameliyatlarının genel olarak yapılma nedenleri aşağıdaki şekilde açıklanabilir;

• Derin nefes alınması sırasında burun yanaklarının kapanmaması ve bu nedenle içeriye yeteri kadar hava girişi olmaması sorunu yaşayan hastalarda

• Burun kemerini yeteri kadar alınmamış olmasına bağlı olarak ortaya çıkan estetik bozukluk yaşayan hastalarda

• İlk olarak yapılan burun estiğinden sonra hastaların burun ucunun düşmesi, burun ucu düşüklüğünün giderilememiş olması ya da burun ucu şişliği yaşayan hastalarda

• Burun ucunun çok fazla kaldırılmasına bağlı olarak karşıdan bakıldığında burun delikleri görünen hastalarda

• Burun ile yüz arasında orantısızlık yaşayan yani yüze göre burnu yeterince küçültülemeyen ya da gereğinden fazla burnu küçültülen hastalarda ikinci bir ameliyat yapılabilir.

Revizyon burun estetiği ameliyatında hangi işlemler yapılabilir?

Revizyon burun estetiği ameliyatlarında majör ve minör olmak üzer üzere iki farklı işlem uygulanabilir. Minör teknik küçük dokunuşlar gerektiren işlemler için uygulanır. Majör teknik ise daha büyük müdahaleler gerektiren işlemler için uygulanır.

Minör teknikte sınırlı bir alan için birkaç dakika içinde hafifçe törpüleme ya da küçük oranlarda meydana gelen çökmenin kıkırdak veya dolgu maddesi kullanılarak doldurulması işlemleri yapılır. Minör ameliyatlar çok kısa sürmektedir. Majör tekniğe ise yapısal değişikliklere ihtiyaç duyulması durumunda, burnu tekrar açıp düzeltmek için başvurulur. Majör teknikle yapılan revizyon burun estetikleri çok daha uzun süren ameliyatlardır.

Revizyon burun estetiği yapılırken hastanın hangi nedenle bu ameliyatı istediği belirlenir. Ameliyat planı yapılır. Bu ameliyatların büyük bir kısmında buruna ekstra kıkırdak yerleştirme işlemi yapılır. Kıkırdak yapının hastanın kendisinden alınmasına öncelik verilir. Alınacak olan kıkırdak doku ise kulaklardan ya da omurgadan temin edilir. Hastadan alınacak kıkırdak doku temini hakkında doktorların detaylı bilgi vermesi ve hastaların onayını alması gerekir.

Hastaların düşük burun tercihleri varsa, revizyon burun estetiği nasıl yapılır?

Burun estetiği ameliyatlarından sonra en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Bu sorun, hastanın burnundan ilk ameliyat sırasında yeterince doku çıkarılmamış olunması sonucunda meydana gelir. Revizyon ameliyatları ile burun içindeki fazla doku çıkarılır ve burun ucunun normal şeklini alması sağlanır.

Hastanın kalkık burun tercihi varsa, revizyon burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Birinci burun estetiği ameliyatından sonra hastanın burnu yeterince kalkık olmayabilir. Bu sorunun giderilmesi için daha büyük işlem yapılması gerekir. Kalkık burunu düzeltmek için hastanın kıkırdak dokusu kullanılır. Alınan kıkırdak doku, burun ucuna yerleştirilerek burnun kalkması sağlanır.

Burnun kemerli olması soncunda revizyon burun estetiği ameliyatı nasıl uygulanır?

Burun estetiği olan bir hastada kemerli yapı kalmışsa, bu sorun kolayca giderilebilir. Bu sorun için yapılacak olan revizyon burun estetiği ameliyatında burnun içindeki kemik ve kıkırdak doku törpülenir ve kemerli yapının giderilmesi sağlanır.

Burun sırtı fazla alınan hastalarda revizyon burun estetiği ameliyatı nasıl uygulanır?

İlk yapılan burun estetiğinden sonra hastanın burun sırtında, fazla alınan dokulardan dolayı çökme oluşabilir. Bu sorunun giderilebilmesi için yeniden kıkırdak doku eklenmesi gerekir. Hastanın vücudunda alınan kıkırdak dokunun çöken alana yerleştirilmesi ile bu sorun giderilmiş olur.

Burun estetiği ameliyatından sonra nefes alıp vermede zorluk yaşayan hastalar için revizyon burun estetiği ameliyatı nasıl uygulanır?

Burun estetiği ameliyatında hastanın fonksiyonel olan tüm sorunları giderilmelidir. Ancak buna rağmen ameliyatın ardından belirli bir söre geçtikten sonra hastaların nefes almada güçlük çekmesi sorunu varsa, bu sorunun nedeni araştırılmalıdır. Burun eti, burun yanaklarının fazla kapanması gibi sorunlar, revizyon burun estetiği ile giderilir.

Revizyon burun estetiği ameliyatının karnesi nasıldır?

• Revizyon burun estetiği ameliyatı, ilk yapılan ameliyattan en az 6 ay sonraya planlanmalıdır. Bu ameliyat minör olarak uygulanacaksa 6 ay sonra, majör olarak uygulanacaksa 1-2 yıl sonra yapılmalıdır.

• Bu ameliyatlar genel anestezi altında yapılır.

• Ameliyatın suresi, burundaki problemin büyüklüğüne bağlı olarak 1-4 saat arasında değişir.

• Hastanın burnuna yapılacak olan ufak müdahaleler için lokal anestezi tercih edilebilir.

• Alınan anesteziye bağlı olarak hastalar 1-2 gün hastanede kalabilir.

Revizyon burun estetiği öncesi süreç nasıldır?

Revizyon burun estetiği ameliyatı yapılmadan önce hastanın burnunda oluşan sorunlar ve hastanın beklentileri tam olarak değerlendirilmelidir. Yapılacak olan muayene ile burunda oluşan bozukluklar tam olarak tespit edilir. Çözüm yolları belirlenir ve revizyon ameliyatının hangi teknikle yapılacağına karar verilir. Nefes alma sıkıntısı olan hastalarda burun içi endoskopi yapılır. Bu sorunun ciddi olması durumunda sinüs filmleri çekilir. Bu filmler ile nefes alma sorununa neden olan faktörler tam olarak belirlenebilir. Bu ameliyatı olmadan önce uygulamanız gerekenler ise aşağıdaki şekildedir;

• Hastaların sürekli olarak kullandığı ilaçlar varsa doktora bildirilmelidir.

• Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların bir hafta öncesinden bırakılması gerekir.

• Ameliyattan bir hafta önce ve bir hafta sonrası için sigara kullanımının bırakılması tavsiye edilir.

• Ameliyat günü hastaların makyaj yapmaması, takı takmaması, rahat kıyafetler giymesi ve hastanede kalacaklarsa yedek kıyafetlerini getirmiş olması gerekir.

• Ameliyattan en az 6 sat önce yeme içmenin kesilmiş olması gerekir.

• Ameliyattan en az 2 saat önce hastaların hastanede hazır bulunması gerekir.

Revizyon burun estetiği sonrası süreçte neler yaşanır?

• Yapılan ameliyatta kullanılan anesteziye bağlı olarak hastaların aynı gün taburcu edilmesi ya da bir gece hastanede kalması sağlanır.

• Ameliyatın ilk günü yüze soğuk buz uygulaması yapılabilir. Bu sayede ağrı ve şişliklerin azaltılması sağlanır.

• Revizyon burun estetiğinden sonra hastalarda morarma ve şişlik, ilk yapılan ameliyata göre çok daha az olur.

• Bu ameliyattan sonra hastalarda az miktarda ağrı görülür. Bu ağrı, verilen ağrı kesiciler ile kontrol altına alınır.

• Ameliyatın ardından ilk bir hafta boyunca hastaların yatarken başını yüksekte tutması gerekir. Gerekirse yatarken iki yastık kullanılmalıdır.

• Revizyon ameliyatının ardından, eğer kullanılmışsa silikon tamponlar ve koruyucu bantlar 3-7 gün sonra alınır.

• Bu ameliyattan 4 gün geçtikten sonra banyo yapabilirsiniz.

• Ameliyattan bir hafta sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.

• Gerekli olan durumlarda, burun yapınıza bağlı olarak doktorunuz tarafından burun masajı yapmanız tavsiye edilebilir.

• Ameliyattan sonra lens kullanımına en az 3 gün sonra, hafif çerçeveli gözlük kullanımına en az 1 ay sonra ve güneş gözlüğü gibi ağır çerçevesi olan gözlüklerin kullanımına ise 3 ay sonra başlayabilirsiniz.

• Ameliyattan 2 hafta sonra hafif tempolu sporları yapmaya başlayabilirsiniz. Yüzme ve fitness gibi sporları yapmak için en az 8 haftanın geçmesi gerekir.

• Ameliyatın ardından burnunuz 3 hafta sonra şekillenmeye başlayacaktır. Tam olarak iyileşmesi 6 ay ile 1 yıl arasında sürebilir.

• Hastaların ilk 8 hafta boyunca güneş ışığından korunmaları gerekir.