Lazerle Vajen Daraltma Tedavisi - Metropol Karşıyaka Tıp Merkezi

Lazerle Vajen Daraltma Tedavisi

Ön Görüşme Formu

    Vajina, kadınların en hassas organlarından biridir. Doğum yapmak, ağır kaldırmak, bazı hormonlar etkenler gibi nedenlerle zaman içinde vajina genişlemesi yaşanabilir. Bu durum lazerle vajina daraltma tedavisi ile ortadan kaldırılabilir. Lazerle yapılan vajina daraltma tedavisi oldukça güzel sonuçlar veren, ameliyatsız, dikişsiz ve ağrısız bir tedavidir. Bu tedavide lazer ışınlarının ısı verici ve yıkıcı etkileri kullanılmaktadır. Vajina daraltma lazer tedavisi ile vajinanın sıkılaştırılması, daraltılması ve gençleştirilmesi sağlanmaktadır. Bu tedavi ile cinsel hazzın arttırılması, cinsel uyarılmanın artırımı ve orgazmı kolaylaştırma amaçlanır.
    Vajina daraltma lazer tedavisi uygulanırken, vajina içerisine lazer ışığı gönderilir. Bu lazer ışığı sayesinde bu bölgedeki kan akımı hızlandırılır. Bununla birlikte kollajen bağ dokusu uyarılır ve yeni bağ doku sentezlenmesi yapılır. Bu sentezleme sonucunda vajinanın daralması ve gençleşmesi sağlanır.

    Vajen daraltma lazer tedavisi kimlere uygulanır?

    Vajina daraltma tedavisi, zaman içinde vajina genişlemesi nedeniyle cinsel hazzı azalan ve vajina genişlemesi ile birlikte bağırsak, mesane ve rahim sarkması olan hastalar için en ideal tedavi yöntemidir. Hapşırma, öksürme ve gülme gibi eylemler sırasında idrar kaçıran hastalar için uygulanır ve yüksek oranda çözüm sağlar. Menopoz dönemiyle birlikte görülen vajinal kuruluk problemi yaşayanlar, ağrılı cinsel ilişki sorunları yaşayanlar, sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçirenler de bu yöntem ile tedavi edilebilir. Bunlarla birlikte;

    • Vajina içinde bulunan kollajen bağ dokunun zayıflaması sonucunda idrar kaçırma şikayetleri olanlar
    • Vajinada gevşeme yaşayan ve ameliyat olmaktan kaçınanlar
    • Vajinada meydana gelen gevşeme nedeniyle eşiyle veya partneriyle sorun yaşayan, orgazm olamayan, cinsle ilişkiden zevk alamayan ve ameliyat olmaktan kaçınan kadınlarda
    • Menopoz döneminin haricinde de ıslanma sorunu yaşayan kadınlarda uygulanabilmektedir.

    Kısaca bahsetmek gerekirse vajina daraltma lazer tedavisi, bakire olmayan ve cinsel olarak aktif olan tüm kadınlar için güvenle uygulanabilen bir yöntemdir.

    Vajina daraltma lazer tedavisi nasıl yapılır?

    Vajina daraltma lazer tedavisi için karbondioksit lazer ya da Er Yag lazer kullanılmaktadır. İşlem yapılırken hastalar jinekolojik muayene masasına alınır ve yatış pozisyonuna getirilir. Ağrılı ve acılı bir işlem olmadığı için lokal ya da genel anestezi kullanılmaz. İşlem süresi ortalama olarak 20-30 dakika arasındadır. İşlem uygulanırken vajina içine lazer ışını veren bir başlık yerleştirilir. Vajina, buz lazer ışınları ile enine ve boyuna taranır. İşlem uygulanırken cerrahi bir kesi yapılmadığı için kanama ve enfeksiyon gibi riskler bulunmaz. İşlem sırasında yalnızca vajina bölgesinde ısı artışı ve hafif bir batma hissedilebilir. Bu hisler tamamen geçicidir.
    Bu tedavi genelde tek seansta yapılır ancak gerek duyulan hastalarda, bir ay ara verilmek şartıyla 2 ya da 3 seans uygulanabilir.

    Vajina daraltma lazer tedavisi sonrası nasıldır?

    Bu tedavi uygulandıktan sonra hemen normal hayatınıza dönebilirsiniz. Aynı gün içinde hastaneden taburcu edilirsiniz. İşlem sonrasında ağrı ve acı hissedilmez. Hastalar konforlu bir şekilde evlerine dönebilirler. Bu tedaviden sonra istirahat gereksinimi bulunmaz. Aynı gün içinde banyo yapılmasında bir sakınca yoktur.
    Tedavi sonrasında hafif sulu ve pembe rengi olan bir akıntı gelmesi normaldir. Vajina içinde bir iki gün süren yanma ve batma hissi de görülebilir. İşlemden sonra doktorunuz tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullandığınızda, bu sorunlar ortadan kaldırılır.
    Bu tedaviden sonra cinsel ilişkiye girilme süresi 1 haftadır. Vajina bölgesindeki dokuların iyileşmeye başlaması 1 hafta sürecektir. Bu tedavi sonrasında kadınların cinsel ilişkide haz almaya başlaması 3 hafta sürebilir. Tedavinin tam olarak etkileri ise 1 ay sonra görülmeye başlanır.

    Vajina daraltma lazer tedavisi ile birlikte başka işlemler de uygulanabilir mi?

    Bu tedavi sırasında kızlık zarı dikimi, genital bölgede renk beyazlatma, dış dudakların sıkılaştırılması, iç dudakların küçültülmesi, genital siğillerin tedavisi gibi işlemler de yapılabilir.

    Vajina daraltma lazer tedavisi avantajları nelerdir?

    • Vajina daraltma lazer tedavisi oldukça etkili ve kalıcı bir yöntemdir. Ancak tedavinin sonucunda kalıcılığın arttırılması için bu tedavinin, 2 yılda bir tekrarlanması gerekir.
    • Bu tedavide lazerle yapıldığı için kesi kullanılmaz ve dikiş izi yoktur.
    • İşlem ağrılı değildir ve işlemden sonra da ağrı hissedilmez. Ağrılı olmadığı için lokal ya da genel anesteziye ihtiyaç duyulmaz.
    • Kesi yapılmadığı için enfeksiyon kanama gibi riskler bulunmaz.
    • Bu tedaviden sonra çok kısa bir sürede yani 7 gün sonra cinsel ilişkiye girilebilir.
    • Çalışan kadınlar, öğle tatillerinde bir bu daraltma tedavisini yaptırarak, hemen işlerine dönebilirler.
    • İşlem süresi 20-30 dakika gibi oldukça kısadır.
    • Tedaviye uygun olan hastalarda, başarı oranı oldukça yüksektir.