Genital Beyazlatma Lazer Tedavisi - Metropol Karşıyaka Tıp Merkezi

Genital Beyazlatma Lazer Tedavisi

Ön Görüşme Formu

    Günümüzde kadınların en büyük estetik kaygılarından biri genital bölgenin siyahlaşmasıdır. Vulva da verilen dış genital alanda bulunan büyük dudakların, çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içinde koyulaşması, esmerleşmesi ya da lekelenmesi görülebilir. Genital beyazlatma lazer tedavisi ise bu sorunların giderilmesi amacıyla yapılan bir işlemdir. Genital beyazlatma için cilt soyucu kremler ya da losyonların kullanılması da mümkündür ancak bu işlemler kalıcı değildir ve cilde zarar verme riski vardır. Genital bölgenin renginin açılması yani beyazlaştırılması için uygulanabilecek en kalıcı ve etkili yöntem lazer tedavisidir.

    Genital beyazlatma lazer tedavisi hangi nedenlere bağlı olarak yapılır?

    Genital bölgenin renginin koyulaşmasının en büyük nedeni, burada bulunan östrojen hormonunun yoğun olmasıdır. Genital bölgede bulunan melanosit adı verilen renk hücreleri, östrojen hormonun güneş ışınları ile birleşmesi sonucunda harekete geçer. Bunun sonucunda melanin adı verilen pigmentler salgılanır ve bu bölgede renk koyulaşması meydana gelir. Genital bölgenin giysiyle ya da tüylerle kaplı olması, güneş ışınlarının bu bölgeye ulaşmasına engel değildir. Güneş ışınları, genital bölgeye kolaylıkla ulaşabilir ve renk kararması, lekelenme gibi sorunlara neden olabilir. Genital bölgenin renginin koyulaşmasında, aşağıdaki nedenler de etkilidir.

    • Hamilelik nedeniyle östrojen hormonun artması
    • Doğum kontrol hapları nedeniyle genital bölgedeki östrojen yoğunluğunun artması
    • Yaşın ilerlemesi
    • Genital bölgeye yapılan epilasyon işlemleri
    • Polikistik over sendromu
    • Böbrek üstü, bezlerinin fazla çalışması
    • Düzenli olarak hormon ilaçlarının kullanılması
    • Genital bölgeye uygulanan bazı kremle ya da ilaçlar
    • Genital bölgeye yapılan cerrahi işlemler
    • Genetik faktörler
    • Güneş ışınlarına fazla maruz kalınması
    • Esmer tenli olunması

    Genital beyazlatma lazer tedavisi, kadınların psikolojik olarak renk kararmasından olumsuz etkilenmesini gidermek amacıyla yapılır. Genital bölgede renk kararmasının olması, fiziksel bir sorun değildir ve herhangi bir probleme yol açmaz. Kadınları yalnızca psikolojik olarak kötü etkiler. Kadınlar, bu sorun nedeniyle cinsel ilişkide öz güven eksiliği ve utanma gibi problemler yaşayabilmektedir. Genital bölgenin ideal rengi parlak, şeffaf ve pembemsi bir yapıda olmasıdır. Lazer tedavisi ile bu pembeliğin ve şeffaflığın kazanılması sağlanır.

    Genital beyazlatma lazer tedavisi nasıl yapılır?

    Genital beyazlatma için çeşitli kremler, cilt soyma işlemleri, kimyasal peeling ile asit uygulamaları yapılabilir. Ancak bu işlemler yalnızca derinin üst katmanında etkilidir. Bu nedenle genital beyazlatma tedavisi kalıcı olmaz lazerle yapılan tedavilerde derinin alt kısmına yani derinlerine indirildiği için beyazlatma tedavisi çok daha etkili ve kalıcıdır. Genital beyazlatma lazer tedavisi için karbondioksit lazer ve er yag lazer kullanılmaktadır. Yaygın olarak kullanılan ise karbondioksit lazerdir.
    Lazer tedavisi yapılmadan önce bölgeye lokal anestezik kremler uygulanır. Acı eşiği çok düşük olan hastalarda ise hafif uyku sağlayan sedasyon anestezi kullanılabilir. Beyazlatma tedavisi, ortalama olarak 15-40 dakika arasında sürer. Bu tedavi ile lazerin ısı verici etkisi kullanılarak, epidermis adı verilen cildin üst katmanının soyulması sağlanmaktır. Cilt soyulduktan sonra yerine daha parlak, canlı ve pembemsi bir cildin gelmesi sağlanır.
    Genital beyazlatma lazer tedavisi genellikle tek seans olarak uygulanır. Bazı durumlarda birden fazla seans uygulanması gerekebilir.

    Genital beyazlatma lazer tedavisi ile başla işlemler de uygulanabilir mi?

    Lazerle yapılan bu beyazlatma tedavisinde kesi yapılmaması, tedavinin en önemli avantajıdır. Gelişen teknoloji ile cerrahi olarak yapılan işlemlerde kanama ve enfeksiyon riski yok denecek kadar aza indirilmiştir. Ancak lazer tedavisi ile bu risklerin tamamı ortadan kaldırılmaktadır. Genital beyazlatma işlemi ile birlikte bu bölgeye

    • Vajina daraltma
    • İdrar kaçırma tedavisi
    • Ağrılı cinsel ilişki ve vajinal kuruluk tedavisi
    • Genital bölgenin sıkılaştırılması gibi işlemler de yapılabilir.

    Genital bölgeye birden fazla işlemin yapılması, işlem süresinin ve seans sayısının uzamasını sağlayabilir. Yukarıdaki işlemlerin yanında cilt lekelerinin giderilmesi, yüz cildinin soyulması ve gençleştirilmesi, çil tedavisi, ciltteki yara izlerinin tedavisi, et benlerinin yok edilmesi, ameliyat izlerini silinmesi gibi işlemler için de uygulanabilir.

    Genital beyazlatma lazer tedavisinin riski ya da zararı var mıdır?

    Bu tedavide uygulanan lazer ışınları cildin yalnızca birkaç milimetre altına inmektedir. Fazla derinlere inmediği için rahime, adet düzenine ve yumurtalıklara herhangi bir zararı ve yan etkisi yoktur. Ayrıca cinsel hazzı da olumsuz etkilemez. Bu tedavi uygulamasının herhangi bir riski bulunmaz.

    Genital beyazlatma lazer tedavisi sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

    Bu beyazlatma tedavisinin ardından ilk 24 saat, genital bölgede güneş yanığı gibi bir kızarıklık görülmesi normal kabul edilir. Uygulamanın ardından 2. Günden itibaren cildin kabuklanması ve soyulması başlar. 7 gün boyunca cilt soyulması devam eder ve sonraki 3-6 hafta boyunca cilt pembeleşmeye devam eder. Bu tedavinin sonuçları bir ay sonra alınmaya başlar.

    • Uygulama sonrasında güneş banyosu ya da solaryum yapılması istemez
    • Uygulama sonrası doktorunuz tarafından verilen kremler düzenli olarak kullanılmalıdır.
    • Uygulamanın yapıldığı gün hastalar evlerine dönebilir ve günlük yaşamlarına devam edebilir.
    • Cinsel ilişkiye girmek için bir hafta beklenilmesi gerekir çünkü, tam olarak doku iyileşmesi bir hafta sonra gerçekleşir.
    • Uygulamanın ardından ilk günlerde hafif şişlik, ödem, kızarıklık ve su toplaması oluşabilir. Bunlar normal kabul edilir ve kısa sürede geçer.