Mide Dolgusu Fiyat - İzmir Özel Park Tıp Merkezi - Obezite Cerrahisi

Mide Dolgusu Fiyat

Mide Dolgusu Fiyat

Mide dolgusu, fazla kilolu yani obez olmayan ve son 6 ay içinde diyet ve spor ile kilo verememiş hastalar için ideal olan bir tedavi yöntemdir. Bu yöntemle hastaların 4-6 ay gibi kısa bir sürede istedikleri kiloya ulaşmaları sağlanır. Mide dolgusu, ameliyat olmak istemeyen ve 20 kiloya kadar fazla kilosu olan hastalar için uygulanır. Bu yöntem bir ameliyat olmadığı için ameliyat hazırlıklarına gerek kalmaz. Hastalar, endoskopik muayene sırasında kullanılan cerrahi aletler yardımıyla mide dolgusu olurlar ve aynı gün içinde evlerine gönderilirler. Mide dolgusu uygulaması, 15-20 dakika içinde tamamlanır. İşlem sırasında hastalar genel anestezi alarak uyutulur ve işlemden sonra uyandırılır. 2-3 saat gözetim altıda tutulduktan sonra evlerine taburcu edilir. Mide dolgusu fiyat araştırması yaparken bazı konulara önem vermeniz gerekir. Bunlardan detaylı olarak bahsedelim;

Mide dolgusu fiyat araştırması yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Mide dolgusu sırasında dolgu toksinleri kullanılır. Bu toksinler fazla kullanıldığında, midenin tamamen çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle, dolgu uygulamasını yapacak doktorun bu konuda uzman olması büyük önem taşır. Verilecek dolgu toksininin miktarının ayarlanması ve hangi bölgeye uygulanması gerektiği konusunda uzman olan bir doktorun elinden uygulanacak olan mide dolgusu ile başarı oranı yükselecektir.
Doktorun uzman olması mide dolgusu fiyat artışları üzerinde etkilidir. Bu konuda deneyimli olmayan bir doktor ile uzman olan bir doktorun fiyatı aynı olmaz.
Mide dolgusu fiyat araştırması yaparken dikkat etmeniz gereken bir başka konu da hastane seçiminizdir. Seçeceğiniz hastanenin hijyenik ve donanımlı olmasına önem vermeniz gerekir. Mide dolgusundan sonra hastalar 2-3 saat gözetim altında tutulur. Genellikle hastalarda herhangi bir komplikasyon gelişmez ancak beklenmeyen bir durum görülüğünde hemen müdahale edilmesi gerekir. Bu nedenle seçeceğiniz hastanenin tam teşekküllü olması, önem taşır. Seçeceğiniz hastanenin özel ya da devlet hastanesi olup olmaması da mide dolgusu fiyatlarını etkileyecektir.
Mide botosku uygulamasından sonra hastanede kalıp kalmamanız da fiyatları etkiler. Hastalar, genellikle aynı gün içinde taburcu edilir. Ancak beklenmeyen bir etki görüldüğünde hastanede kalmanız gerekebilir. Bu durumda fiyatlar artacaktır. Hastanelerde sunulan otelcilik hizmetleri de fiyatları etkiler. Hastaların konforu ön planda tutulduğu için diğer hastanelere göre fiyatlar biraz daha yüksek olacaktır.
Mide dolgusu uygulamasının SGK ya da özel sağlık sigortaları tarafından karşılanıp karşılanmadığı da fiyatları etkileyecektir. Mide dolgusu olmadan önce fiyat araştırması yaparken, tercih ettiğiniz hastanenin SGK ile ya da özel sağlık sigortanız ile anlaşması olup olmadığını sormanızda fayda vardır.

Mide dolgusu paket fiyat nasıl belirlenir?

Mide dolgusu fiyat araştırması yaparken diyet ve egzersiz desteği de alacağınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Mide dolgusuyla istediğiniz kiloya ulaşabilmeniz için bu uygulamadan sonra diyet ve egzersiz programlarına uymanız istenecektir. Bu programlar olmadan, hastaların tek başına mide dolgusu ile kilo vermeleri mümkün değildir. Bu nedenle mide dolgusu olacağınız hastaneden diyet ve egzersiz programı da almanız önem taşır.
Mide dolgusufiyatlarının içinde genelde diyet ve egzersiz programları dahil edilmez ancak hastanenizle görüşerek, bu programlarla birlikte fiyat vermesini isteyebilirsiniz. Bu sayede maliyetiniz biraz daha azalacaktır.