Meme Estetiği Sonrası - İzmir Özel Park Tıp Merkezi

Meme Estetiği Sonrası

Meme Estetiği Sonrası

Meme estetiği, göğüslerinden memnun olmayan kadınlar tarafından tercih edilen estetik operasyonlardır. Dünya genelinde en çok uygulanan estetik ameliyatlardan biri olan meme estetiğinde meme büyütme, meme dikleştirme, asimetri onarımı ve meme küçültme işlemleri uygulanır. Aynı zamanda meme ucunu düzeltilmesi gibi uygulamalar da yapılabilir. Kadınların meme estetiği ameliyatı olabilmesi için 18 yaşından büyük olması ve hamilelik ya da emzirme döneminde olmaması gerekir. Bu estetik ameliyatların uygulanması için emzirme döneminden 6-9 ay sonrasının beklenmesi gerekir. Meme estetiği sonrası hastaların beklentileri büyük ölçüde karşılanır. Bu ameliyatın başarı oranı %90’ların üzerindedir.
Her yaşta ve isteyen herkes için uygulanan bu ameliyatlarda hastaların beklentileri ön planda tutulur. Ameliyat uygulanırken hastanın göğüs dokusuna ve kanallarına zarar vermeyecek şekilde işlem yapılır. Ameliyattan sonra atılan dikişler estetik dikiş olduğu için kendiliğinden erir ve alınmasına gerek kalmaz. Bu dişlikler genellikle koltuk altı, meme ucu ya da meme altı bölgesinde olur ve bu nedenle ameliyattan sonra kalan izlerin görülme ihtimali oldukça azdır. Ameliyat sonrası izler birkaç ay içinde belirsiz bir hale gelecektir.

Meme estetiği ameliyatı nasıl uygulanır?

Meme estetiği ameliyatı uygulanırken meme için hangi işlemin yapılacağına karar verilir. Meme büyütme ya da meme küçültme ile birlikte meme dikleştirme estetiği gibi birkaç uygulama aynı anda yapılabilir. Göğüslerde hangi işlemlerin yapılacağına, yapılacak olan muayeneden sonra doktor ve hasta tarafından birlikte karar verilir. Meme boyutları hastanın vücut yapısıyla orantılı olmalıdır. Bu nedenle meme büyütme ya da meme küçültme yapılırken uygun boyutlarda meme ayarlanmasına dikkat edilir.
Meme büyütme estetiğinde yağ enjeksiyonu ve dolgu yöntemleri kullanılır. Yağ enjeksiyonunda hastanın kendi yağlarından elde edilen dolgu maddeleri kullanılır. Bu yöntem oldukça pratiktir ancak kalıcı değildir. Silikon dolgu yönteminde ise hastanın göğüslerine kalıcı olan silikonlar yerleşilir. Burada önemli olan silikonların kaliteli olması ve hastanın göğüs yapısına uygun büyüklükte olmasıdır.
Meme küçültme estetiğinde ise memenin iç bölgesinde bulunan fazla doku ve yağlar alınır. Eğer fazla deri varsa, bu deriler de alınır ve işlem tamamlanır. Meme ucu boyutları ve dikleştirme oranı da uygulandıktan sonra ameliyat tamamlanmış olur.
Asimetri onarımında ise göğüslerde meydana gelen büyüklük sorunları ya da şekil bozuklukları giderilir. Bu ameliyatlarda birden fazla işlem yapılacağı için zor ve komplike bir ameliyattır. Mutlaka deneyimli olan cerrahlar tarafından uygulanmalıdır.
Meme estetiği ameliyatları genel anestezi altında uygulanır. Hastalar, ameliyattan sonra 1-2 gün hastanede kalabilirler. Ameliyat süresi ise uygulanacak olan işlemlere bağlı olarak 1 ile 4 saat arasında sürer. Meme estetiği sonrası süreçte hastaların dikkat etmesi gereken bazı kuralar bulunur. Bu kurallar doktorlar tarafından detaylı olarak bildirilecektir.

Meme estetiği sonrası neler yaşanır, neler yapmak gerekir?

Meme estetiği ameliyatından çıktıktan sonra yoğun bakıma alınırsınız. Anesteziden uyanana kadar bu odada kalırsınız. Anestezinin etkisi geçtikten sonra ise normal odanıza geçersiniz. Bazı hastalar aynı gün içinde evlerine taburcu edilirken, bazılarının 1-2 gün hastanede kalması gerekebilir. Bu nedenle hastaneye gelirken yanınızda mutlaka refakatçi bulundurmalısınız. Ameliyattan çıktıktan 6 saat sonra sıvı gıdalar almaya başlayabilirsiniz. İlk gün kalkıp biraz yürümeniz istenir. Ertesi gün kendinizi daha iyi hissederseniz. Taburcu edilecek iseniz, doktorunuz tarafından kontrolünüz yapıldıktan ve gerekli ilaçlar reçete edildikten sonra evinize gidebilirsiniz.

Meme estetiği sonrası dikkat etmeniz gerekenler, doktorunuz tarafından detaylı olarak anlatılacaktır. Bu süreçte, bu kurallara ne kadar çok dikkat ederseniz, iyileşme sürecinizi o kadar çok hızlandırırsınız.

Meme estetiği sonrası neler yaşanır?

• Ameliyattan sonraki ilk gün 3 gün ağrı hissedilmesi normaldir. Bu ağrılar, verilecek olan ağrı kesici ilaçlar ile kontrol altona alınır. Ağrılarınız, zamanla azalacak ve kaybolacaktır.
• Ameliyattan 6 saat sonra sıvı gıdalar ile beslenmeye başlayabilirsiniz. Katı gıdaların alınması için bir iki gün beklenmesi gerekir.
Meme estetiği sonrası doktorunuz tarafından verilecek olan ilaçların düzenli kullanılması önemlidir. Enfeksiyonu önlemek için antibiyotik ve ağrıyı önlemek için ağrı kesici ilaçlar verilir. Bunların bir hafta boyunca ve düzenli olarak kullanılması önemlidir.
• Ameliyattan sonraki ilk 6-12 ay boyunca göğüslerde hassasiyet olması normal kabul edilir. Bu hassasiyet, hastaların iyileşme süresine göre kendiliğinden geçecektir.

Meme estetiği sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

• Meme estetiği sonrası hastaların 3-4 hafta boyunca sporcu sutyeni takmaları istenir. Bu sutyen göğüslerin daha kolay toplanmasına ve şekil almasına yardımcı olacaktır.
• Hastaların ilk birkaç hafta, yatarken yüz süt değil sırt üstü yatması gerekir.
• Ameliyattan sonraki bir hafta boyunca hastaların, evlerinde dinlenmeleri gerekir.
• Hastalar, 3-4 gün sonra duş alabilirler ancak banyoda fazla kalmamaları gerekir. Bu süreden daha önce duş alınmaz.
• Hastaların, seyahat etmeleri için 10 gün beklemeleri gerekir.
• İlk 3-4 hafta boyunca hastaların ani hareketlerden kaçınmaları, yüksek yerlere uzanmamaları ve göğüslerini darbelerden korumaları gerekir.
• Hastaların hamam, buhar banyosu ve sauna için en az 6 hafta beklemesi gerekir.
• Hastalar, cinsel hayalarına doktorlarının izinleriyle ve en erken 3 hafta sonra dönebilir.
• Bu ameliyattan 3 hafta sonra hastalar, günlük yürüyüşlerine başlayabilirler. Pilates, yüzme ve fitness gibi sporların yapılabilmesi için en az 2 ay beklenmesi gerekir.
• Normal hayata ve iş yaşamına, ameliyattan 3-4 gün sonra dönülebilir.