Sürücü Sağlık Raporu - İzmir Özel Metropol Karşıyaka Tıp Merkezi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü Sağlık Raporu

Sağlık raporu, İlk defa ehliyet alacak olanlar, ehliyet yenilemek isteyen sürücüler, sınıf eklemek isteyen ve ehliyet kaybolması durumunda  alınması zorunlu rapordur. Sürücü sağlık raporunu merkezimizden temin edebilirsiniz.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişiklik ehliyet sahiplerine yada yeni ehliyet alacak olanlar için yeni yükümlülükler getirdi.
Araç kullanımına engel teşgil edecek herhangi bir sağlık sorunu olanların ehliyetlerinin geri alınmasının yolunu açan yönetmelik değişikliği ile
ömür boyu ehliyet uygulamasına da son vermiş oldu. Ehliyet yenileme, ehliyet sınıfı ekleme, kayıp-zayi ve ilk defa ehliyet alacak kişilerin
Sürücü sağlık raporu alma zorunlulukları bulunmaktadır. Sürücü adaylarının ve sürücülerin sağlık kontrolünün yapıldığı muayene sonunda
Sürücü sağlık raporu hemen verilmektedir.

 

İstenen Evraklar ;

 

  • Nüfus cüzdanı
  • 2 adet fotoğraf ( son altı ayda çekilmiş )

 

Ehliyet Sağlık Raporu İçin Yapılan işlemler;

Ehliyet İçin Sağlık Raporu hekimlerimiz tarafından; şeker, işitme kaybı, baş dönmesi, uyku bozukluğu, kas hastalıkları, kanser, sinir sistemi, ruh ve epilepsi gibi hastalıklar, alkol bağımlılığı, eklem sorunları gibi hastalıkların kontrolü gerçekleştirilmektedir.

Sürücü Sağlık Raporu Grupları Nelerdir ?

  1. grup sağlık raporları M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı ehliyet alacak olan sürücüleri kapsamaktadır. Hafif araç sürücüleri 10 yılda bir ehliyetlerini yenilemek zorunluluğundadır.
  2. grup sağlık raporları C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı ehliyet alacak olan sürücüleri kapsamaktadır. Bu sınıflar ağır araç ve ticari araç sürücülerinden oluşmaktadır ve sürücüler 5 yılda bir ehliyetlerini yenilemek zorunluluğundadır.