Dudak Dolgusu - Metropol Karşıyaka Tıp Merkezi

Dudak Dolgusu

Ön Görüşme Formu

    Estetik Dolgu Uygulaması

    Nedir:
    *Ciltte zamanla meydana gelen kırışıklıkların ve ya çökmelerin giderilmesi için kullanılan yöntemlerden biridir. Günümüzde bu amaçla en sık hyaluronik asit içeren dolgular kullanılmaktadır. Dolgu maddesi derinin çeşitli katmanlarına enjekte edilerek mevcut kırışıklık veya çökük görüntü düzeltilmektedir. Ayrıca bu uygulama ile dudak bölgesine de hacim verilebilmektedir. Bu amaçla kullanılan dolgular kalıcı olmayıp etkilerini sürdürmesi için tekrar tekrar yapılması gerekmektedir.

    Kimler olmalı:
    *Yüzünüzde yaş alma ile meydana gelen değişimlere küçük ve etkili dokunuşlar istiyorsanız ve ya dudaklarınızın ince olduğunu düşünüyorsanız dolgu uygulamasından fayda görebilirsiniz.

    İşlem öncesi:
    *Bu işlemden önce hastanın yüzü bir bütün olarak değerlendirilir ve hastayla birlikte dolgu uygulaması yapılacak yerler belirlenir. Ağrıyı azaltmak için çeşitli kremler kullanılır. Dolgu maddesi uygulama alanına ince iğnelerle verilir. Uygulama çok ağrılı değildir. Geçirdiğiniz önemli bir hastalık, düzenli olarak kullandığınız bir ilaç (aspirin gibi) varsa bunu işlemden önce paylaşmanız gerekmektedir.

     İşlem Sonrası:

    * İşlemden sonraki birkaç gün uygulama yerlerinde bir miktar şişlik, kızarık olabilir ve uygulama bölgeleri hafifçe acıyabilir.

    Süreç:
    * Hyaluronik asit içeren dolgu uygulamalarının kalıcılığı 6-12 ay arasında değişmektedir. Bu süresinin sonunda cilt uygulama öncesi durumuna geri dönmektedir.