Koronavirüs Testi - PCR Testi İzmir - İzmir Özel Park Tıp Merkezi

PCR Testi İzmir

PCR Testi İzmir

PCR testi, vücuda yerleşmiş olan virüsün kimliğini belirlemek amacıyla yapılan tanı testleridir ve bu virüslerin kişiyi enfekte edip etmediğine dair bilgiler verir. PCR testleri esnasında hastalığın aktif olarak vücutta seyri gerekmektedir ve henüz vücut hastalık için antikor üretmeye başlamadan önce sonuç verebilmektedir. PCR testi, korona virüs nedeniyle geçirmiş olduğumuz bu pandemi sürecinde, özellikle semptom göstermeyen hastaların belirlenmesi konusunda önemli rol oynamaktadır. Bu testler, devlet hastanelerinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış özel hastaneler tarafından da yapılabilmektedir. Ancak, bu testlerde güvenilir sonuçlar alabilmek adına bu konuda uzman ve deneyimli bir ekip ile çalışan hastanelerin tercih edilmesi son derece önemlidir. PCR testi İzmir ilinde yaptırılmak isteniyorsa, %100 güvenilir sonuç veren hastaneler seçilmelidir. Çünkü, COVID-19’a ait olan viral RNA, kişiden kişiye farklı bir seyir gösterebilir. Hafif vakalarda hastalığın 8. gününe kadar rastlanan viral RNA, daha ağır hastalığı yaşayan kişilerin vücudunda iki haftadan uzun bir süre varlığını devam ettirebilir.

PCR Testi İzmir İlinde Nelerde Yaptırılır?

İzmir ilinde güvenilir PCR testi yaptırmak adına en fazla tercih edilen yerlerden biri de Özel Park Tıp Merkezi’dir. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan bu tıp merkezi, COVID-19 ile alakalı tüm testleri başarı ile uygulamaktadır. COVID-19 testleri şeklinde anılan ve viral RNA bulmaya yönelik olan bu testleri şöyle sıralamak mümkündür;

• PCR Testi,
• Antijen Testi,
• Antikor Testi,
• Hızlı Test.

PCR testleri KBB doktorları tarafından, bakılması gerekli görülen hastalara uygulanan ve COVID-19 hastalığının oluşmasına neden olan viral RNA’yı saptamak amacıyla yapılan testlerdir. Bu testler, hastalık aşamasında uygulanmaktadır.
Antikor testleri, PCR testi İzmir ilinde yapılan ve pozitif çıkan hastaların, iyileşme sürecine girdikten sonra vücutlarında COVID-19’a karşı antikor üretimi olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan testlerdir. Ancak, bu testler ile hastalığın devam edip etmediği anlaşılmaz. Bu nedenle, PCR testi ile birlikte yapılması gerekir.
Antijen testleri, COVID-19’un da içerisinde yer aldığı virüs ailesinin insan vücudunda varlığını belirlemek amacıyla yapılan testlerdir. Bu testlerin pozitif çıkması durumunda kesin COVID-19 bulunuyor denilmez ancak, bu virüs ailesinde yer alan virüslerden biri kesinlikle insan vücudunda yer alıyor demektir. Pandemi sürecinde, PCR testlerine ek olarak kullanılan bu test ile de erken tanı ve tedavi aşamaları uygulanarak hastaları iyileştirilebilmektedir.
Hızlı testler ise 15 dakika içerisinde sonuç veren ve belirlenen virüse ait antikorlara bağlanarak virüsün varlığını tespit eden bir test türüdür.
Özel Park Tıp Merkezi, gerekli hijyen koşulları çerçevesinde muayeneye gelen hastaların taşıdıkları semptomlara bağlı olarak ve hastanın içerisinde bulunduğu koşulları göz önünde bulundurarak hasta için gerekli olan COVID-19 testini yapmakta ve doğru tespitler sunarak hastaların tanı ve tedavi süreçlerine katkı sağlamaktadır.

Yurtdışı Seyahatleri İçin PCR Testi İzmir İlinde Yaptırılır Mı?

PCR testi İzmir ilinde doktorların gerekli gördüğü koşullar dışında, yurtdışı seyahatleri nedeniyle de yapılmaktadır. COVID-19’un yoğun bir şekilde seyir gösterdiği yaz aylarında da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre öncelikli olarak yurtdışından gelen kişilere PCR testi uygulan iller arasında, İzmir de yer almaktaydı.

PCR Testi İzmir İlinde Hangi Nelerden Dolayı ve Nasıl Yaptırılmalıdır?

Pandemi sürecinin başından beri yoğun bir şekilde sürece katkı sağlamaya çalışan hastanelerin ve sağlık çalışanlarının yer aldığı illerden biri İzmir’dir. Sadece yurtdışı seyahatleri nedeniyle değil; ayrıca, 50 yatak ve üzerinde konaklama sağlayan işletmeler, çok sayıda çalışanı olan şirketler ve profesyonel futbolcular da PCR testini İzmir’de yaptırabilmektedir.
PCR testi gerekli hijyen koşullarının sağlandığı ve tüm sağlık tedbirlerinin alındığı hastaneler veya tıp merkezlerinde, alanında uzman kişiler tarafından doğru örnekler alınarak yaptırılmalıdır. Ne yazık ki, ülkemizde bazı yerlerde pozitif hasta olan kişilerin bile PCR test sonuçları negatif olarak görülebilmektedir veya tam tersi yaşanmaktadır. Ciddi sağlık problemlerine neden olan ve insanların ölüm riski taşıdığı bu hastalık süresince, doğru analizlerin yapılması hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle PCR testi İzmir ilinde yaptırılırken, Özel Park Tıp Merkezi gibi kesin sonuçlar veren hastanelerin veya tıp merkezlerinin tercih edilmesi gerekir. Ayrıca virüsün kişiden kişiye göre farklılık gösteren konaklama süresi de dikkate alınarak, testlerin uygulanması gerekir. Bu nedenle, yine COVID-19’a yönelik tüm testlerin yapıldığı hastanelerin veya tıp merkezlerinin tercih edilmesi de son derecede önemlidir.