Burun Estetiği Fiyatları 2020 - İzmir Özel Park Tıp Merkezi

Burun Estetiği Fiyatları 2020

Burun Estetiği Fiyatları 2020

Burun estetiği, hastalar tarafından en çok tercih edilen ve sıklıkla uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Bu operasyonlar hem nefes alma problemlerinin hem de burundaki şekil bozukluklarının giderilmesi için yapılır. Türkiye’de bulunan hastanelerin pek çoğunda yapılan bu ameliyatların fiyatları, pek çok faktöre göre değişir. Burun estetiği fiyatları 2020 yılında güncellenecektir. Ameliyatınızı 2020 yılında yaptırmayı düşünüyorsanız, şimdiden fiyat almanız doğru olmaz. Çünkü bu fiyatlar her yıl güncellendiği gibi aşağıdaki sayacağımız faktörlere bağlı olarak da değişebilir.

Burun estetiği fiyatları 2020 yılında hangi faktörlere bağlı olarak belirlenir?

Burun estetiği, burunda meydana gelen şekil bozukluklarının giderilmesi ve aynı zamanda nefes alma problemleri, horlama, uyku apnesi gibi fonksiyonel sorunların giderilmesi amacıyla uygulanır. Bu ameliyatlar, pek çok teknikle yapılabilir. Burunda yapılacak olan işleme göre fiyatlar da değişecektir. Burun estetiği fiyatları 2020 yılında hangi faktörlere bağlı olarak belirlenir açıklayalım;

Hastane seçimi;

Burun estetiğinde hastane seçiminiz çok önemlidir. Bu tür ameliyatlar, yüzünüze uygun olmalı ve beklentilerinizi karşılamalıdır. Bu nedenle doktorlar arasında burun estetiği ameliyatları bir sanat olarak nitelendirilir. Bu ameliyatların yapılacağı hastaneler de uygulanacak olan her teknik için yeterli donanıma sahip olmalıdır. Ayrıca hastanelerin tam teşekküllü ve hijyenik olması da önemlidir. Bu ameliyatın fiyatları, özel hastaneler ve devlet hastanelerinde aynı olmaz. Özel hastanelerde biraz daha yüksektir.

Doktorun uzmanlığı ve ameliyat başarı oranı;

Burun estetiği izmir hem şekillendirme hem de fonksiyonel sorunların giderilmesi için oldukça önemli olan ameliyatladır. Bu ameliyatlarda doktorların becerisi çok önemlidir. Özellikle kaplı burun estetiği ameliyatları oldukça zordur ve doktorların bu konuda uzman olması gerekir. Ameliyatı yaptırmadan önce seçeceğiniz doktorun bu konuda ne kadar başarılı olduğuna ve ne derecede uzman olduğuna önem vermeniz gerekir. Burun estetiği fiyatları 2020 üzerinde doktor seçimi de büyük bir öneme sahiptir. Doktorunuzun yardımcı doçent, doçent ya da profesör olması fiyatları etkiler.

Ameliyat tekniği;

Burun estetiği ameliyatlarında kapalı ve açık olmak üzere iki teknik uygulanır. Bu teknikler ile burun büyütme, burun ucu şekillendirme, burnun yüzle olan açısının düzeltilmesi, burun küçültme gibi pek çok işlem yapılabilir. Kapalı teknikle yapılan ameliyatlarda kesiler burun içinden yapılır. Açık ameliyatlarda ise kesiler burun ucundan ve dışarıdan yapılır. Her iki teknikte de hastalarda mümkün olduğu kadar yara izi kalmaması sağlanır. Kapalı ameliyatlarda buruna müdahale şansı daha zor iken açık ameliyatlarda doktor, daha iyi şekilde buruna müdahale edebilir. Ameliyat sırasında buruna kemik ve kıkırdak eklemesi yapılabilir. Aynı zamanda kemik törpüleme ya da kemik ve kakırdak doku çıkarma işlemleri de yapılabilir. Bütün bu işlemler, burun estetiği fiyatlarını etkileyecektir.

Kullanılan materyaller ve hastanede kalış süresi;

Burun estetiği 2020 fiyatları üzerinde, hastanede kalış süreniz ve ameliyat için kullanılan materyaller ve ilaçlar da etkili olacaktır. Bu ameliyatlar genel anestezi altında uygulanır ve hastaların 1-2 gün hastanede kalması gerekir. Hastanede kaç gün kalırsanız ameliyat fiyatı da o oranda değişecektir. Aynı zamanda ameliyat için kullanılan teknoloji, ameliyattan önce yapılan tetkikler, ameliyat sonrası kullanılan ilaçlar gibi etkenler de fiyatları etkiler.

Hastanelerin hizmetleri;

Günümüzde çok sayıda özel hastane, otelcilik anlayışı ile hizmet sunar ve hastaların konforunu ön planda tutar. Hastalar ve refakatçilerinin rahat etmesi için pek çok ayrıntı düşünülür. Özel havlular, banyo, ek yatak, yemek ve kantin hizmetleri, banyo gereçleri, hastaların ulaşımının sağlanması gibi pek çok hizmetin bazı özel hastanelerde verildiğini görüyoruz. Hastaların konforu için hastanelerin sundukları ek hizmetlerin varlığı da olacağınız ameliyatın fiyatlarını etkileyecektir.

Hastanelerin SGK ve özel sağlık sigortaları ile anlaşmasının olup olmaması;

Burun estetiği normal şartlar altında SGK tarafından karşılanmaz. Bunun nedeni, estetik ameliyatların kişisel tercihlere bağlı olarak yapılmasıdır. Ancak hastaların burunlarına fonksiyonel sorunların giderilmesi için müdahale ediliyorsa SGK tarafına karşılanır. Örnek verecek olursak; hastalarda uyku apnesi gibi sorunların giderilmesi için kemik eğriliği ve burun eti alınması gibi işlemler SGK tarafından karşılanır ancak burnun dış görünümüm şekillendirilmesi için yapılan işlemler karşılanmaz.
Estetik ameliyatlar, çok sayıda özel sağlık sigortası tarafından da karşılanamaz. Ancak bazı sigortalar tam kapsamlı olduğu için bu ameliyatları karşılayabilmektedir. Buradan önemli olan nokta, burun estetiği ameliyatı olacağınız hastanenin SGK ve özel sağlık sigortaları ile anlaşmasının olup olmadığıdır. Eğer anlaşma varsa ve sigortalarla ya da SGK tarafından ameliyatınız karşılanıyorsa, bu estetik ameliyat için ödeyeceğiniz fiyatlar değişecektir.