Genital Estetik Uygulamaları - Metropol Karşıyaka Tıp Merkezi

Genital Estetik Uygulamaları

Genital bölgede doğuştan olan şekil bozuklukları yada sonradan olan değişiklikler estetik kaygılara ve cinsel sorunlara sebep olabilir. Genital bölgenin dış kısmındaki mevcut bozuklukların ve iç bölgedeki sarkmaların, genişlemelerin cerrahi operasyonla yada lazer uygulamaları ile düzeltilmesi mümkündür.

 

Genital bölgede çeşitli sorunlar yaşayan bireylerde cinsel ilişkide fiziksel problemler olabileceği gibi psikolojik sorunlar da görmekteyiz. Genital estetik uygulamaları sayesinde mevcut şekil bozuklukların giderilmesi fiziksel estetiğin sağlanmasının yanında cinsel hayata olumlu katkısı ve çiftlerin ilişkilerinde pozitif psikolojik rolü, bu uygulamaların son zamanlarda trend olmasını açıklamaktadır.

En sık karşılaştığımız sorunların başında normal doğum yapmış kadınlarda vajinanın elastikiyetini ve sıkılığını kaybetmesi gelmektedir. Doğum sayısı arttıkça vajende deformite malesef artmaktadır.

Önemli sorunlardan bir diğeri ise doğuştan olabilen yada hamilelik sürecinde kötüleşen iç ve dış dudak büyüklüğüdür. Özellikle zayıf olan kişilerde bu durum daha rahatsız edici olabilir. Dar pantolon yada bikini üzerinden fark edilen bu durum kadınların giyim seçeneklerini sınırlamaktadır.

İşiniz gereği ağır kaldırmak zorundaysanız, uzun süre ayakta kalıyorsanız, kiloluysanız öksürdüğünüzde ve ıkındığınızda idrar kaçırma başınıza gelmiş olabilir. Bununla birlikte idrar torbanızda ve rahminizde sarkma olduğunu gözlemlemiş yada hissetmiş olabilirsiniz.

Genital estetik uygulamaları bu sorunları ortadan kaldırmak için yapılan cerrahi operasyonları ve lazer uygulamalarını içerir.